RECEPTA”BIZCOCHO CARMELITAS DESCALZAS DE SEVILLA”
Aquesta és una antiga recepta
per elaborar pa de pessic. Per tothom era sabut que la persona que et donava el vas amb la “massa mare” et
desitjava sort i salut.
Fan falta 10 dies per la seva elaboració i no es fa servir ni batedora, ni cap altre estri modern.
La tradició
diu que la “massa mare” s’ha de donar un
dijous , i aquest mateix dijous cal començar el procés d’elaboració de manera
que el dissabte de la setmana seguent el pa de pessic ja estigui llest .
DIJOUS: S'aboca el
contingut del vas lliurat en un recipient més gran i sigui afegeix un got de sucre i un
de farina. No es
barreja.
DIVENDRES: Es barreja amb una cullera de fusta.
DISSABTE: No es toca.
DIUMENGE: No es toca. DILLUNS: No es toca.
DIMARTS: S'afegeix un got de llet, un altre de sucre i un altre de farina. No es barreja.
DIMECRES: Es barreja tot amb una cullera de fusta.
DIJOUS: No es toca.
DIVENDRES: No es toca.
DISSABTE: De la massa , s’en separen tres vasos que es donaran a tres persones a
les que desitgis salut
i sort.
A LA RESTA DE LA MASSA S’HI AFEGEIXEN :
2 vasos de farina
1 o 1/2 vasos de sucre
1 vasos d'oli d’oliva
A LA RESTA DE LA MASSA S’HI AFEGEIXEN :
2 vasos de farina
1 o 1/2 vasos de sucre
1 vasos d'oli d’oliva
1 vas de llet
1 vas de nous i / o ametlles picades
1 vas de panses sense os prèviament enfarinades
1 sobre de llevat
2 ous sencers
1 poma trossejada
1 vas de nous i / o ametlles picades
1 vas de panses sense os prèviament enfarinades
1 sobre de llevat
2 ous sencers
1 poma trossejada
Una mica de sal
, canyella i pell de taronja ratllada.
Es barreja tot amb una cullera de fusta i s’enforna a 180º durant 40 – 45 minuts.
LA MASSA NO ES GUARDA
A LA NEVERA!
He de donar les gràcies a la Dolors Diaz, que gràcies a ella i la seva massa mare , he pogut fer aquest briox. Gràcies a tú i a tots els que llegiu aquest post, us desitjo Salut i Sort.
Gems
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada