dissabte, 30 de març del 2013

Recepta "BIZCOCHO CARMELITAS DESCALZAS DE SEVILLA"



           RECEPTA”BIZCOCHO CARMELITAS DESCALZAS DE SEVILLA”


Aquesta és una antiga recepta  per elaborar pa de pessic. Per tothom era sabut que la persona  que et donava el vas amb la “massa mare” et desitjava  sort i salut.

Fan falta 10 dies per la seva elaboració i no es fa servir ni batedora, ni cap altre estri modern.

La tradició diu  que la “massa mare” s’ha de donar un dijous , i aquest mateix dijous cal començar el procés d’elaboració de manera que el dissabte de la setmana seguent el pa de pessic ja estigui llest .

DIJOUS: S'aboca el contingut del vas lliurat en un recipient més gran i sigui afegeix un got de sucre i un de farina. No es barreja.

DIVENDRES: Es barreja amb una cullera de fusta.
DISSABTE: No es toca.
DIUMENGE: No es toca.                                                                                                     
DILLUNS: No es toca.
DIMARTS: S'afegeix un got de llet, un altre de sucre i un altre de farina. No es barreja.
DIMECRES: Es barreja tot amb una cullera de fusta.
DIJOUS: No es toca.
DIVENDRES: No es toca.
                                                                                                   
DISSABTE: De la massa , s’en separen tres vasos que es donaran a tres persones a les que desitgis salut i sort.

A LA RESTA DE LA MASSA S’HI AFEGEIXEN :

2 vasos de farina
1 o 1/2 vasos de sucre
1 vasos d'oli d’oliva

1 vas de llet
1 vas de nous i / o ametlles picades
1 vas de panses sense os prèviament enfarinades
1 sobre de llevat
2 ous sencers
1 poma trossejada

Una mica de sal , canyella i pell de taronja ratllada.


Es barreja tot amb una cullera de fusta i s’enforna  a 180º durant 40 – 45 minuts.



LA MASSA NO ES GUARDA A LA NEVERA!

                 



                                                                                     SALUT,SORT I BON PROFIT !

He de donar les gràcies a la Dolors Diaz, que gràcies a ella i la seva massa mare , he pogut fer aquest briox. Gràcies a tú i a tots els que llegiu aquest post, us desitjo Salut i Sort.

                                                Gems 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada